En gedigen utbildning

Vet du inte riktigt vad du vill jobba med eller vad du vill utbilda dig till? Då kan du utbilda dig till servicetekniker i Jönköping. I det här inlägget tänkte jag prata lite närmare om vad en servicetekniker gör.

En servicetekniker utför olika typer av service och reparationer på elektriska och/eller mekaniska system. De kan arbeta med allt från små apparater till stora industriella maskiner. I många fall jobbar servicetekniker åt företag som tillhandahåller service till kunderna, men det finns även möjlighet att arbeta inom försäljning eller produktion.

Om du jobbar som servicetekniker så innebär det ofta att du reser mycket och är först på plats när det gäller service och reparationer. Du behöver därför ha en god kunskap inom elektronik, mekanik och/eller programvara. Dessutom måste du vara en problemlösare som tänker snabbt och logiskt.

Det finns flera olika utbildningsvägar till att bli servicetekniker i Jönköping. En vanlig väg är genom gymnasieskolan, men det finns även möjlighet att utbilda sig på folkhögskola eller hos en ackrediterad utbildningsanordnare.

Om du vill bli servicetekniker så är det viktigt att du har ett intresse för elektronik, mekanik och/eller programvara. Dessutom måste du kunna tänka logiskt och snabbt, och vara beredd att resa mycket. Utbildningen till servicetekniker tar normalt tre år, men det finns även möjlighet att göra en kortare utbildning på ett år. Om du väljer att göra en längre utbildning så kan du ofta specialisera dig på ett visst område, till exempel elektronik, mekanik eller programvara.

Det finns många olika typer av servicetekniker, men de flesta arbetar med service och reparationer av elektriska och/eller mekaniska system. De kan arbeta inom industrin, försäljning eller produktion, och ofta reser mycket. För att bli servicetekniker behöver man ha ett intresse för elektronik, mekanik och/eller programvara, och det är även viktigt att kunna tänka snabbt och logiskt. Utbildningen till servicetekniker i Jönköping tar normalt tre år, men det finns även möjlighet att göra en kortare utbildning på ett år.